Kako lahko profitiramo, če sedež podjetja preselimo v večje mesto?

Za vse tiste, ki vodijo start-up ali manjša podjetja oz. mikro podjetja z enim ali morda dvema zaposlenima, podajamo varčno rešitev. Čeprav ste manjše podjetje in vodite posel od doma, premislite o tem, da sedež podjetja preselite na drugo lokacijo, v mesto in profitirajte.

V Sloveniji so mikro podjetja zelo pogosta, ravno tako pa je pogosto tudi to, da ima večina od njih sedež podjetja kar doma oz. v večstanovanjskih objektih. Vendar ravno to vas bo slej kot prej pripeljalo do težav s pridobivanjem dovoljenja, neprijetnosti pri poslovnih srečanjih s strankami in poslovnimi partnerji, kateri vas bodo morda zaradi tega jemali manj resno in kot manj potencialno. Težave pa boste imeli tudi na banki pri najemu kredita, saj jim bo vaš domač naslov kot sedež podjetja prej vlival nezaupanje v vaše poslovanje, kot obratno.

Ena izmed ugodnih rešitev za to, je gotovo virtualna pisarna, ki vam omogoča predvsem cenovno ugodnejše poslovanje. Najem virtualne pisarne nekako pomeni najem sedeža podjetja, najem naslova na katerega boste prejemali vso poslovno pošto in naslova na katerem boste lahko opravljali poslovne sestanke.

Seveda se morate zavedati dejstva, da če se že odločite za najem sedeža podjetja, poskrbite, da bo le-ta v večjem mestu, najbolje v prestolnici, na lahko dostopni lokaciji. Sedež podjetja v večjem mestu je gotovo dobra in potencialna odločitev, saj boste s tem omogočili lažjo in brezskrbno komunikacijo in poslovna srečanja s strankami in poslovni partnerji.

Najem virtualne pisarne vas bo odrešil skrbi glede dovoljenja istočasno pa vam omogoča možnost občasno mesečnega najema sejne sobe (kar je v bistvu bolj ali manj stvar dogovora z družbo, ki vam omogoča najem virtualne pisarne). Vse ostale stvari pa lahko opravljate od doma – od vodenja posla, opravljanja klicev, faksiranja, komuniciranja prek mailov, ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja