20-letni podjetniki, tu so nasveti za vas

Ustvarjalci spletnega portala Forbes.com so nekaterim najuspešnejšim podjetnikom postavili zanimivo vprašanje: »Če bi imel 20 let in bi bil tik pred ustanovitvijo lastnega podjetja, ter bi mi želeli svetovati; kakšen nasvet bi mi ponudili?«

Clare Dreyer: Izkoristite moč mreženja. Dobro spoznajte osebe, s katerimi ste vzpostavili stik in poskušajte vzpostaviti pristno povezanost z njimi. Nikoli ne veste, kdaj vam bodo njihovi nasveti in pomoč prišli prav. Odlična mreža poznanstev je lahko pravi ključ do podjetniškega kraljestva.

George Shepherd: Bodite fokusirani. Osredotočite se le na eno tržno nišo, nato pa postanite strokovnjak na tem področju. Nikar ne bodite pohlepni – če boste želeli doseči preveč v prekratkem času, boste najverjetneje propadli kot podjetnik. Še posebej v začetnih fazah, ko še niste toliko izkušeni.

Graham Phoenix: Ne bojte se neuspeti. Vsak podjetnik slej ko prej doživi poraz in le od njega je odvisno, ali se bo pobral ali pa prepustil neuspehu. Nikar ne skrbite – pred vami je še dovolj časa, da poiščete novo podjetniško pot, ki vas bo vodila do uspeha.

Katerina Gasset: Bodite strastni. Ugotovite, kaj je tisto, kar vas resnično veseli, nato pa sledite temu tudi v podjetništvu. Vaša strast vas bo vodila na vašem potovanju ter vam prinesla uspeh. Še posebej v težkih trenutkih, ko bi najraje odnehali.

Rena Hedeman: Ne sanjajte o denarju. Najprej sledite le enemu cilju: ustvariti produkte ali storitve z visoko dodano vrednostjo, ki bodo zadovoljile potrebe potrošnikov. Če boste pomagali ljudem, bo slej ko prej prišla tudi nagrada v obliki denarja.

Thaley Vasishta: Poiščite mentorje. Obdajte se z ljudmi, ki so polni znanja. Ti vam bodo pomagali doseči zastavljene cilje v najhitrejšem možnem času in ob čim manj napakah.

Jason M. Aubrey: Bodite dober vodja. Nikoli ne ignorirajte situacije, ki se je pripetila, ter vedno skušajte poiskati smotrno rešitev na nastali problem. Pomembno je tudi, da ne kritizirate ves čas – raje kot kritiki čas namenite pohvali. Zadovoljni delavci so namreč bolj produktivni, pravijo raziskave.

Vir: Forbes.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja