Kako naj podjetnik pridobi zvestobo ljudi?

Želite biti uspešen podjetnik? Potem potrebujete ljudi, ki vam bodo zaupali in vam sledili. To so lahko vaši delavci, sodelavci, partnerji, prijatelji ali družina. Kako naj vam ljudje zaupajo in vam sledijo? Preberite si nekaj nasvetov v nadaljevanju.

Zaupanja vreden podjetnik

  1. Zaposlenim dajte možnost za napredovanje

Kot podjetnik ste odvisni od drugih ljudi. Od strank, partnerjev predvsem pa od svojih zaposlenih. Če želite, da bodo zaposleni sledili vam in podjetju, jim pokažite, da imajo v vašem podjetju možnosti za napredovanje in uspeh. Pokažite, kaj lahko dosežejo in naj vejo, kaj morajo narediti, da si bodo zaslužili napredovanje.

  1. Pridite pet minut prej

Točnost zahteva samodisciplino in samokontrolo. Če ste točni, drugim pokažete, da ste tega zmožni. Poleg tega  točnostjo drugim pokažete spoštovanje. Kjerkoli ste zmenjeni, naj vam pride v navado, da ste pet minut prezgodnji. Ljudje bodo opazili, da spoštujete njihov čas, zato bodo tudi oni začeli spoštovati vašega. Če boste točno začeli, pomeni, da boste lahko tudi točno zaključili. Točnost pomeni, da ste sposobni neko stvar narediti do konca.

  1. Bodite na voljo

Naj ljudem ne bo težko priti do vas. Bodite jim na voljo. Poleg e-poštnega naslova, dodajte še svojo telefonsko številko. Od drugih je odvisen vaš uspeh, zato pustite, da vas drugi lahko dobijo.

  1. Bodite informirani

Vaša dolžnost je, da poznate zgodovino podjetja, to kar se v podjetju dogaja sedaj in to, kar se bo v podjetju dogajalo v prihodnosti. Učenje se nikoli ne neha. Učite se, dokler ne boste postali profesionalec. Pote se še učite, dokler ne boste postali svetovalec. In potem se še učite.

  1. Bodite pred konkurenco, bodite pred problemi, bodite pred prihodnostjo

Vedno bodite korak pred konkurenco. Če zaslutite problem v prihodnosti, potem bodite pozorni nanj in se lotite reševanja. Ko vam bodo drugi sledili, ne boste več edini, ki vidi težave v prihodnosti.

  1. Bodite neustavljivi

Voditelji ovire spremenijo v rešitve. Težav ni. So le izzivi.

  1. Bodite pristni

Če boste pred drugimi pristni in jim boste pokazali, da ste ranljivi, bodo svojo ranljivost pokazali tudi drugi. S tem se bo izpostavilo medsebojno zaupanje, kar je neprecenljivo.

  1. Bodite drugim v pomoč

Vzemite si nekaj časa za druge in jim pomagajte uspeti. Nekaj, kar vam verjetno ne pomeni veliko ali vam ni težko narediti, lahko za druge predstavlja nepredstavljivo pomoč. S tem si povečujete zaupanje, širite svojo omrežje in povečujete možnost, da bodo tisti, ki jim pomagate, dajali svojo pomoč naprej in jo mogoče nekoč vrnili tudi vam.

  1. Vodite razumljivi

Postavite se v vlogo drugih ljudi in bodite razumljivi. Tako boste našli rešitve, ki bodo dobri za vas in ostale.

Vir: entrepreneur.com

,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja