Poslovni naslov je naslov, kjer podjetje posluje

Ko se odločate za registracijo podjetja, morate razmisliti o številnih stvareh. Odločiti se morate, kako se bo podjetje imenovalo, s katero dejavnostjo se bo ukvarjalo, kateri naslov boste navedli kot poslovni naslov in kater datum boste določili kot datum začetka poslovanja.

Zakaj je potreben premislek pri izbiri poslovnega naslova?

Poslovni naslov je naslov, na katerem bo podjetje prijavljeno. Naslov bo viden vsem potencialnim strankam, ki se bodo odločale, če bodo stopile v kontakt z vami. Ker je to torej javni podatek, je temu področju dobro nameniti določen premislek. Dejstvo je, da v vsaki panogi konkurenca velika in da imajo stranke možnost, da isto storitev oziroma izdelek dobijo od različnih ponudnikov. Zato se bodo verjetno odločile za sodelovanje s tistim podjetjem, ki jim bo, poleg ostalega, tudi lokacijsko najbolj ustrezalo. Na tem področju imajo tako prednost podjetja s poslovnim naslovom na bolj obljudeni lokaciji, v večjih mestih oziroma v njihovi bližini.

Odločitev za najem poslovnega naslova se lahko izkaže kot praktična rešitev

Čedalje več podjetnikov se odloči, da bo poslovalo kar od doma. Če gre za tako dejavnost, pri kateri je to mogoče, potem je to odlična ideja za prihranek na stroških najema oziroma nakupa poslovnih prostorov. Včasih pa se na tem področju zaplete. Podjetnik mora namreč ob registraciji podjetja na določenem naslovu predložiti tudi dovoljenje lastnika, iz katerega je razvidno, da mu le ta dovoljuje, da dejavnost opravlja na navedenem naslovu. Po drugi strani se lahko pojavi problem, če podjetnik stanuje na nekoliko bolj odročni lokaciji. Kot smo povedali že prej, lahko to odbije stranke. Za razrešitev obeh od navedenih situacij obstaja rešitev. Podjetnik lahko najame poslovni naslov. V tem primeru še vedno lahko dejavnost opravlja od doma, medtem ko poslovni naslov, na katerega registrira podjetje, najame pri ustreznem ponudniku. Na tak način se izogne zapletom v zvezi s pridobitvijo dovoljenja lastnika, hkrati pa se stranki prikaže v boljši luči zaradi bolj dostopne lokacije.