Praktičen dotok pitne vode v javnih ustanovah

V prostorih šol, fakultet in drugih javnih ustanov se na dnevni bazi giblje veliko število ljudi. Če jim želimo zagotoviti kar najboljše pogoje za čas, ko se tu zadržujejo, potem sem spada tudi praktičen dostop do neoporečne pitne vode. Vemo namreč, da je voda tista, ki veliko pripomore k zdravju in dobremu počutju posameznika. Voda je namreč potrebna za brezhibno delovanje vseh procesov, ki potekajo v telesu. Ni pa pomembno le to, da jo spijemo v zadostnih količinah. Voda mora biti tudi neoporečna, kar med drugim zagotavljajo mehčalci vode.

Mehčalci vode odstranjujejo vodni kamen

Mehčalci vode so tisti, ki iz nje odstranijo vodni kamen, ki je dostikrat prisoten v vodi iz pipe. Potrebni pa so tudi številni drugi filtri, ki iz vode izločijo manjše delce, bakterije, viruse in druge primesi, katerih vnos v telo bi bil lahko nevaren. Če se želimo zaščititi pred onesnaževalci, ki so lahko občasno prisotni v vodovodnem sistemu, potem je priporočljivo, da si omislimo ustrezne filtre.

Reševanje problema s postavitvijo vodnih barov Spring

V šolah in drugih javnih ustanovah se kot praktična rešitev pokaže postavitev avtomatov za vodo Spring. Zagotavljajo namreč prav to, kar pri večji frekventnosti prostorov potrebujemo – praktičen dostop do pitne vode. Bari za delovanje uporabljajo vodo iz pipe, zato so praktični za uporabo. Se pa v njih nahaja poseben filtracijski sistem, ki iz nje odstrani vse škodljive delce. Prisotni so tudi mehčalci vode, ki odstranjujejo vodni kamen.

Rezultat je, da iz vodnega bara priteče neoporečna pitna voda, ki jo lahko brez slabe vesti ponudimo mimoidočim. Avtomat dopušča možnost, da si vsak sam izbere temperaturo vode, s katero si bo postregel. Pri tem gre lahko za mrzlo, mlačno, toplo ali celo vrelo vodo. Voda se do vrelišča segreje zgolj v nekaj sekundah. Nato pa jo lahko uporabimo za pripravo čaja. Novejši vodni bari Spring pa poleg tega omogočajo tudi dotok gazirane vode.