E računovodstvo v svojih prednostih za podjetnike

E računovodstvo zajema program oziroma sistem, ki temelji na oblaku oziroma na oddaljenem strežniku ponudnika storitve. Ti sistemi za elektronsko arhiviranje knjigovodskih dokumentov v brezpapirni obliki so mnogo bolj ugodni in manj zapleteni za uporabo v primerjavi s tradicionalnimi programi. Pri tem pa so hitrejše in nenehne tudi nadgradnje programske opreme.

Podjetniki lahko v računovodski sistem v oblaku dostopajo iz katerekoli naprave, ki omogoča povezavo z internetom. Dostop do programa pa imajo tudi računovodje, ki knjižijo listine in opravljajo druga knjigovodska dela. Programske rešitve se posodabljajo v realnem času in zato uporabnikom omogočajo dostop do finančnih podatkov in podatkov o strankah.

E računovodstvo z zaščito zasebnih podatkov

Program za računovodenje v oblaku predstavlja enega izmed najbolj varnih načinov shranjevanja informacij. Pri tem nihče brez pooblastil ne more dostopati do poslovnih podatkov podjetja, razen v primeru, da pozna geslo in kodo za prijavo v sistem. Poleg tega ponudnik storitve nenehno skrbi za varnost strežnika, ki ima naloženo najbolj sodobno programsko zaščito.

Online posodobitve podatkov v realnem času

Ponudnik storitve nenehno obnavlja in posodablja varnostne posodobitve programske opreme v realnem času. Poleg tega pa ponudnik zagotavlja sprotne posodobitve vseh podatkov podjetja, ki so naloženi na oblaku. Tako lahko podjetnik pregleduje ažurne računovodske podatke in trenutni finančni položaj, zato da lahko na podlagi informacij sprejema hitrejše poslovne odločitve.

Prilagodljivost z računovodskim sistemom v oblaku

Sodobne rešitve za računovodenje v oblaku omogočajo podjetniku, da prilagodi vse funkcije in dodatke, ki jih podjetje potrebuje za nemoteno poslovanje. Tako lahko podjetnik tudi bolje organizira svoje finance, saj lažje išče podatke in do njih dostopa iz kateregakoli mesta.

E računovodstvo lahko uporabljajo tudi zaposleni v vsakem oddelku podjetja. To jim omogoča enostavno in učinkovito posodabljanje stroškov in iskanje računov. Prav tako lahko v programu dostopajo do prodajnih rezultatov, informacij o strankah in drugih podatkih, ki jih potrebujejo za delo.

E računovodstvo za lažje sodelovanje med partnerji

Ključnega pomena je vzdrževanje dobrih poslovnih odnosov s prodajalci, distributerji in drugimi sodelavci. Z računovodskim sistemom v oblaku lahko podjetnik enostavno najde račune in dobavnice in ugotovi, ali je bilo plačilo zamujeno.

E računovodstvo prav tako omogoča lastnikom podjetij, da redno sodelujejo z računovodjo in računovodskim servisom in tako zagotovijo, da so vse finančne in knjigovodske postavke in informacije posodobljene. To omogoča tudi večji nadzor nad davki, plačami, plačili obveznosti, terjatvami in drugo.