Ugoden zobni implantat vrhunske kakovosti

Ugoden zobni implantat predstavlja v protetiki odlično alternativo drugim nadomestkom, kot so mostički in zobne proteze, saj vsadki trajajo celo življenje, poleg tega pa estetsko izboljšajo nasmeh in dajejo funkcionalnost naravnih in zdravih zob.

Hkrati je pomemben sam izbor zobnih vsadkov. Na trgu velja švicarsko podjetje Straumann za vodilnega proizvajalca protetičnih nadomestkov, pri čemer nudijo visoko kakovost tudi s številnimi kliničnimi raziskavami. Zato protetiko tudi nenehno nadgrajujejo v želji po zagotovitvi najbolj kakovostnih pripomočkov za nadomeščanje manjkajočih zob. Vsadki iz titanija in cirkonija se uspešno zlijejo s čeljustno kostjo in imajo dokazano zelo dolgo življenjsko dobo.

Ugoden zobni implantat v svojih prednostih

Zobni vsadki Straumann so plod edinstvene tehnologije, ki spodbuja hitrejše celjenje in rast kosti oziroma osintegracijo okoli vijaka. Ti izdelki lahko koristijo tudi bolnikom s težavami, ki so povezane z gostoto čeljustne kosti. Druge prednosti pa zajemajo:

  • Kakovostna površina vsadka skrajšuje čas celjenja
  • Izdelek ne vpliva na sosednje zdrave zobe in njihove korenine
  • Ustvarjanje stabilnosti v čeljusti
  • Lahko se uporablja za nadomestitev enega ali več zob
  • Na vsadke je mogoče namestiti delno ali celo protezo

Različne vrste zobnih vsadkov

Različne potrebe pacientov zahtevajo tudi različne vrste vsadkov, zato da bi zobozdravnik lahko zagotovil najbolj optimalno zdravljenje. Zato v podjetju Straumann nudijo tri glavne vrste vsadkov v različnih velikostih. Mednje spadajo:

  • Standardni vsadki: vijaki pospešujejo hitro celjenje in imajo vgrajeno SLActive površino za hitrejšo osintegracijo.
  • Standardni Plus vijaki: njihova zasnova je bolj primerna za nadomeščanje zob v prednjem predelu ust oziroma na sprednji čeljustni kosti. Prav tako so vijaki prevlečeni s specializirano površino SLActive.
  • Konični vijaki: ti vsadki so združljivi z začasno protetiko in so razviti posebej za zgodnjo implantacijo.

Ugoden zobni implantat v procesu zdravljenja

Proces zdravljenja z zobnimi vsadki se odvija po različnih fazah. Zobozdravnik ob prvem obisku sestavi načrt za vse naslednje postopke. Pri tem opravi temeljite preglede, vključno s tridimenzionalnim rentgenom. Ta orodja zobozdravniku pomagajo, da lahko natančno določi, kam namestiti vsadek, zato da nudi najbolj optimalno podporo kosti. Temu sledi kirurška pričvrstitev protetičnega nadomestka oziroma vijaka v čeljustno kost. Straumann vsadek se vstavi v kost s postopkom vijačenja ali tapkanja.

Po kirurškem posegu sledi nekaj mesečni postopek celjenja, kjer mora priti do zlitja vijaka s čeljustno kostjo. Pri tem je potrebno zagotoviti ustrezno stabilizacijo. Temu sledi namestitev zobne krone na ugoden zobni implantat. S tem je tudi zdravljenje uspešno zaključeno.