Kopirni stroji – katere poznamo?

Kopirni stroji so namenjeni razmnoževanju dokumentov. V teh časih jih lahko sicer imenujemo tudi multifunkcijske naprave, saj z njimi opravljamo raznorazne funkcije. Lahko izvajamo tiskanje, fotokopiranje in skeniranje pa morda še kaj drugega; odvisno od tipa do tipa.

Med katerimi tipi tiskalnikov lahko izbirate?

Na trgu je ponudba zelo velika, zato si je treba vzeti čas in preveriti, kaj je na voljo in kaj bi bilo za nas najbolj uporabno. Na voljo imate vse od zelo poceni in osnovnih tipov naprav do tistih nabolj naprednih kopirnih strojev. Pomembno je, da veste, kaj potrebujete in koliko ste pripravljeni za tako napravo odšteti.

Najprej je tukaj osnovni model tiskalnika, ki ga lahko dobimo že za zelo nizek, dostopen znesek. S tem dobimo tiskalnik, ki nam omogoča rabo najosnovnejših funkcij in slabšo kvaliteto. Za tiste, ki ne potrebujejo veliko, to zadošča.

Če pa govorimo o tiskanju v podjetjih pa seveda to ni kopirni stroj, ki bi lahko zadovoljil tovrstne potrebe. Potrebujemo več. Tako moramo gledati v višji cenovni kategoriji. Tam bomo dobili tiskalnike, ki so precej bolj zmogljivi in omogočajo kakovostne rezultate. Taki tiskalniki so večinoma samostoječi in precej masivni, zato moramo vedeti, kam jih bomo lahko postavili. Omogočajo pa precej več. Ponujajo najrazličnejše funkcije. poleg tega so hitri pri delu in omogočajo precej samosotojno tiskanje, da uporabniku ni treba stalno posegati v sam proces.

Industrijski tiskalniki

Predstavljamo vam še zadnjo kategorijo multifunkcijskih naprav. To so industrijski tiskalniki. Gre za izjemno drage naprave, zato se njihov nakup izplača le ozkemu krogu podjetij, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo. Sem spadajo 3D tiskalniki, ki zagotavljajo tiskanje v vseh treh dimenzijah. Lahko naredimo kopijo obstoječega izdelka ali pa najprej v programu izrišemo želen predmet, nato pa ga natisnemo. Tudi UV tisk sodi med bolj zahtevne metode tiskanja. Gre za to, da se tiskanje izvaja na najrazličnejše materiale kot so steklo, plastika, kovina in ostali materiali.