Sedež podjetja lahko tudi najamete

Sedež podjetja je podatek o tem, v katerem kraju in na katerem naslovu vaše podjetje posluje. Če želite registrirati podjetje, morate zraven navesti tudi naslov, sicer odprtje podjetja ni mogoče. Večja in uveljavljena podjetja imajo seveda lastne ali najete poslovne prostore. Tako da tukaj ni dvoma, kje bo sedež podjetja. Pri samostojnih podjetnikih pa včasih stvari niso tako jasne. Velikokrat se le-ti odločijo, da bodo vsaj z začetka poslovali kar od doma, Tako si bodo prihranili stroške, ki bi jih imeli z najemom prostora.

Vendar pa domači naslov ni vedno najboljša izbira

Po tej logiki bi se zdelo smiselno, da podjetje kot sedež podjetja izbere domači naslov. Vendar pa to ni vedno najboljša izbira. Prvič je lahko za marsikoga moteče to, da v tem primeru registracije domačega naslova podatek o vašem domačem naslovu postane javen. Vsak, ki bo poizvedoval glede vašega podjetja, bo videl ta naslov. To lahko posledično pomeni nepričakovane obiske in motenje vaše zasebnosti.

Poleg tega je problem lahko tudi ta, da ste locirani nekje na obrobju mesta. To pomeni, da vaša lokacija ni najbolj ugodna. Posledično tudi ne preveč mamljiva za stranke, ki lahko lokacijo jemljejo kot eden od pokazateljev zaupanja vrednega podjetja.

Virtualna pisarna

Če želite torej rešiti ta dva in še kakšen problem, potem lahko sedež podjetja kar najamete. To pomeni, da boste le za nekaj deset evrov pridobili naslov, ki ga boste lahko registrirali kot naslov poslovanja. Tako boste ohranili svojo zasebnost na domačem naslovu, kljub temu pa boste seveda še vedno lahko poslovali od doma in si s tem prihranili marsikatere stroške.

Poleg tega boste lahko izbrali ugledno lokacijo in s tem naredili dober vtis tudi na potencialne stranke in poslovne partnerje. Ponudniki virtualne pisarne vam pogosto nudijo tudi možnost najema sobe za sestanke. Tako boste lahko poslovnega partnerja povabili na sestanek na ugledno lokacijo. Tako boste imeli boljši občutek vi pa tudi poslovni partner, ki se ne bo kar naenkrat znašel v vašem stanovanju.